Web Analytics Made Easy - Statcounter

ملی‌پوش کبدی هرمزگانی تصریح کرد: در این روزهای کرونایی سعی کردم تا جایی که می‌شود تمرینات را در منزل انجام دهم و اگر شرایط مناسب باشد به انجام تمرینات هوازی در ساحل مشغول می‌شوم.

خبرگزاری فارس - بندرعباس، مهزیار محمدنژاد: کَبَدی یا زو یک بازی و ورزش است که بیش‌تر در هند و پاکستان و ایران رواج دارد. سال ۱۳۸۱ برای نخستین‌بار مسابقات قهرمانی این بازی برای مردان در سطح آسیا برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روش بازی

مهاجمان دو تیم در حالی که به‌طور مرتب کلمهٔ «کبدی‌کبدی» را تکرار می‌کنند با انجام حرکات حمله و دفاع و جابه‌جایی تلاش می‌کنند تا با لمس کردن یا گرفتن یار تیم مقابل بتوانند به بالاترین امتیاز دست یابند. تعویض در این بازی هیچ محدودیتی ندارد. در صورت تساوی ۲ تیم در وقت‌قانونی، ۵ حمله از سوی هر کدام از ۲ تیم انجام می‌شود و اگر باز هم مساوی شدند، حمله یک‌به‌یک پِیگیری می‌شود.

در طول این بازی باید مکرراً کلمهٔ کبدی با صدای بلند و واضح از سوی بازیکن مهاجم تکرار شود. به‌طوری که قطع کردن کلمهٔ کبدی‌کبدی به‌معنای پایان حمله و یا نفس‌گیری در حین حمله به‌معنی قطع کردن محسوب می‌شود و مهاجم باید تا زمان برگشت به زمین خود آن را بگوید.

 

 

نحوهٔ کسب امتیاز هم بدین‌صورت است که اگر مهاجم با حریف و یا حریف با مهاجم تماس پیدا کند و مهاجم به زمین خود برگردد، امتیاز کسب شده و هم‌چنین مدافع ناکام از زمین خارج می‌شود؛ اما اگر حریفان مهاجم را نگه داشته و در زمین خودی متوقف کنند و اجازهٔ رسیدن مهاجم به خط میانی یا زمین خودی را ندهند، مهاجم یک امتیاز از دست داده و از زمین خارج می‌شود؛ در عین حال در صورت موفقیت مهاجم هر تعداد مدافع که مهاجم را لمس نموده باشند از جریان بازی خارج و به همان میزان امتیاز به تیم حمله‌کننده تعلق می‌گیرد.

در صورت خارج شدن تمامی بازیکنان یک تیم در طول مسابقه، امتیازی جداگانه به امتیازات تیم حاضر در زمین اضافه می‌شود. در قوانین جدید نیز در صورتی که ۲ نفر یا تک‌نفر باقیمانده در زمین مهاجم را متوفق نمایند، به اصطلاح امتیاز عالی (۲ امتیاز) به تیم مدافع تعلق می‌گیرد. به ازای هر بازیکنی که از تیم روبه‌رو خارج می‌شود، بازیکنی به تیم مقابل اضافه می‌گردد، به‌جز زمانی که ترکیب آن تیم کامل (۷ نفر سالنی یا ۶ نفر ساحلی) باشد.

قوانین بازی

بازی کبدی دارای خطوطی در زمین و قوانینی خاص است که در طول بازی باید رعایت شود. تیم‌ها به‌نوبت «مهاجم» را در طول خط مانع نیمه به زمین حریف ارسال نموده و تیمی که بیش‌ترین امتیاز را در پایان بازی به‌دست آورده باشد برنده اعلام می‌شود. لازمهٔ این ورزش واکنش سریع، ظرفیت ایده‌آل مربوط به جهاز تنفسی، قدرت‌بدنی، انعطاف‌بدنی، هماهنگی اعصاب و عضلات، توان بالای تصمیم‌گیری و قابلیت بازتابی بازیکنان می‌باشد.

سابقه در المپیک

کبدی ورزش سنّتی هند، پاکستان و ایرانی می‌باشد و نخستین‌ بار در بازی‌های المپیک سال ۱۹۳۶ به عنوان یک رشتهٔ نمایشی در المپیک برلین به‌نمایش درآمد. هم‌چنین رشتهٔ کبدی در بازی‌های آسیایی چین ۱۹۹۰ گنجانده شد و از همان زمان به‌عنوان یکی از رشته‌های رسمی بازی‌های آسیایی در برنامهٔ بازی‌ها وجود داشته است.

کبدی در ایران

این بازی در اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان، گلستان، مازندران، هرمزگان، بوشهر، فارس و اصفهان «زو»، در گیلان «شیرین‌دودو»، در خوزستان «اش‌تی‌تی» و در سیستان «کبدی» نامیده می‌شود.

تشکیلات این رشتهٔ ورزشی از سال ۱۳۷۵ با عنوان انجمن کبدی (فدراسیون ورزش‌های همگانی) شروع به فعالیت نمود و برای اولین‌ بار در سال ۱۳۸۱ در مسابقات قهرمانی آسیا مردان شرکت و به مقام سوم این دوره از مسابقات نائل آمد و در سال ۱۳۸۲ موفق به کسب مقام اول آسیا در ردهٔ جوانان و بزرگسالان و در سال ۱۳۸۳ این ورزش با کسب نائب‌قهرمانی جهان مدال‌های پُراَرزشی را به ارمغان آورد و با توجه به ضرورت و صلاح‌دید مسؤولان سازمان تربیت‌بدنی در تاریخ ۸۴/۴/۸ با تشکیل مجمع عمومی تحت عنوان فدراسیون کبدی جمهوری اسلامی ایران عملاً شروع به فعالیت نمود.

افتخارات ایران در آسیا

در سال ۱۳۸۹ تیم ملی ایران در بازی‌های المپیک آسیایی گوانگ‌ژو چین نیز مقام دوم آسیا را کسب نمود. در سال ۱۳۹۳ تیم‌های ملی مردان و زنان کبدی ایران در مسابقات آسیایی اینچئون کره‌جنوبی به مدال نقره و مقام دوم رسیدند (هندوستان در هر دو رده قهرمان شد و مدال‌های طلا را کسب نمود).

در مسابقات آسیایی جاکارتا اندونزی در روز جمعه اول شهریور ۱۳۹۷، تیم‌های ملی بزرگسالانِ مردان و زنان ایران با تاریخ‌سازی برای نخستین‌بار به قهرمانی و کسب مدال طلا دست یافتند و مجموع طلاهای ایران را در بازی‌های آسیایی جاکارتا در روز ابتدایی شهریور به عدد ۱۲ رساندند و جایگاه چهارمی ایران را تثبیت کردند.

کبدی در هرمزگان

کبدی در استان هرمزگان از دیرباز مرسوم است و از این رشته مهیج با نام «زو» یاد می‌شود. هیأت ورزشی کبدی هرمزگان هم‌زمان با تشکیل فدراسیون در سال 84، فعالیت خود را آغاز نمود و همانند دیگر رشته‌های رسمی به کشف استعداد مشغول شد.

امروز بهانه‌ای دست داد تا کمی بیشتر با این رشته و افتخارآفرینی هرمزگانی‌ها در سطوح بین‌المللی آشنا شویم. در این خصوص به سراغ عباس کروکی رفتیم. او با تیم ملی کبدی جمهوری اسلامی ایران در بازی‌های آسیایی اینچئون کره جنوبی نائب‌قهرمان شد و مدال نقره مسابقات را به گردن آویخت. در ادامه با ما همراه شوید. 

غلام‌عباس کروکی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی فارس در بندرعباس اظهار داشت: از سال ۸۷ وارد رشته کبدی شدم و از سال ۹۱ به عضویت تیم ملی کبدی ایران در آمدم.

وی افزود: سال ۲۰۱۲ به‌همراه تیم ملی ایران در مسابقات بازی‌های ساحلی هایانگ چین موفق به کسب اولین مدال طلای ایران شدیم و در سال ۲۰۱۴ در مسابقات بازی‌های آسیایی اینچئون به‌عنوان اولین ورزشکار هرمزگان در تاریخ المپیک آسیایی مدال نقره گرفتم و نائب‌قهرمان شدم.

این ملی‌پوش هرمزگانی در ادامه گفت: در سال ۲۰۱۶ نائب‌قهرمان مسابقات جهان در هندوستان شدیم و در همان سال در مسابقات قهرمانی آسیا به میزبانی شهر گرگان مقام سوم را کسب کردیم.

کروکی خاطرنشان کرد: به‌دلیل آسیب‌دیدگی در این مسابقات کارم به عمل جراحی زانو کشید و بازی‌های آسیایی جاکارتا را از دست دادم.

وی با اشاره به شرایط تمرینی‌اش در روزهای کرونایی عنوان داشت: متأسفانه  ویروس کرونا تمام مسابقات و تمرینات تیم‌ها رو لغو و تعطیل کرده و آمادگی ورزشکاران را پائین کشیده است و از شرایط آمادگی دور ساخته است. من در این روزهای کرونایی سعی کردم تا جایی که می‌شود تمرینات را در منزل انجام دهم و اگر شرایط مناسب باشد به انجام تمرینات هوازی در ساحل مشغول می‌شوم.

 

 

نائب‌قهرمان بازی‌های آسیایی اینچئون در خصوص زیرساخت‌های ورزش هرمزگان گفت: متأسفانه در استان هرمزگان زیرساخت مناسب برای ورزش‌های رزمی و سالنی وجود ندارد و بسیاری از هیئت‌ها، سالن مناسب برای تمرین ندارند و حتی من که یک بازیکن ملی‌پوش هستم سالن برای تمرین ندارم و مجبورم در ساحل تمرین کنم و این موضوع باعث می‌شود ورزشکاران نتوانند در شرایط مناسب تمرین کنند و خانواده‌ها با وجود این مشکلات سمت ورزش‌هایی بروند که امکانات مناسب‌تری داشته باشند.

کروکی افزود: امیدوارم مسؤولان شرایط مناسب و خوبی برای فعالیت ورزشکاران فراهم کنند تا شاهد افتخارآفرینی ورزشکاران استان هرمزگان در جهان و آسیا باشیم.

وی در پایان گفت: از مجموعه فولاد هرمزگان که از ورزش این استان و رشته کبدی حمایت کردند تا در این باره به موفقیت‌های خوبی دست یابیم تشکر می‌کنم و همچنین لازم می‌دانم از مرادی‌زاده رئیس هیأت کبدی هرمزگان و برادرم محمد کروکی دبیر هیأت که زحمات بسیاری برای رشد و توسعه این ورزش در استان هرمزگان کشیدند تقدیر شود.

انتهای پیام/3264

منبع: فارس

کلیدواژه: کبدی ملی پوش هرمزگان مدال بازی های آسیایی آسیایی اینچئون استان هرمزگان شرایط مناسب نائب قهرمان تیم ملی تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۸۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه مسابقات هفت سنگ بانوان شهرستان بافق

ولی الله جعفری پور رئیس هییت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی شهرستان بافق گفت: مسابقات هفت سنگ بانوان شهرستان بافق با حضور ۲۴ تیم به صورت دوره‌ای و تیمی برگزار شد.

او افزود: این مسابقات به همت هیئت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی و با همکاری اداره ورزش و جوانان و باشگاه فرهنگی ورزشی سنگ آهن بافق برگزار شد.

جعفری پور گفت: در پایان سادات شیطور، دختران ریحانه و دختران آفتاب به ترتیب مقام‌های اول تا سوم را کسب کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • خسارت ۸۹ میلیارد تومانی طوفان به زیرساخت‌های برق هرمزگان
  • خسارت ۸۹ میلیارد تومانی طوفان به زیرساخت‌های برق هرمزگان
  • درخشش تنیسور‌های ایرانی در مسابقات سطح یک آسیا
  • تیم دو نفره تنیس پسران ایران قهرمان مسابقات سطح یک آسیا شد
  • درخشش تنیسورهای ایرانی در مسابقات سطح یک آسیا
  • اختتامیه مسابقات هفت سنگ بانوان شهرستان بافق
  • دعوت از دو بانوی جوان کبدی کار قم به اردوی تیم ملی
  • شناگران خراسان رضوی قهرمان مسابقات قهرمانی شنای جانبازان کشور شدند 
  • ترسوها و حاشیه‌های پررنگ‌تر از متن/ فنی و فرهنگ؛ تعطیل!
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب